Josefine Jutman

Kategori: Beauty

Kvällens sysselsättningKvällens sysselsättning går åt till att göra det jag tycker allra bäst om - kroppsvård! Tänkte strax hoppa i duschen och stanna där i hundra år, och sedan ska jag testa det fräscha här ovan, låter toppen! Vet ju att båda råvarorna är grymma i syftet av en välmående hud. Dessutom ska jag ta dessa i en stor kopp te därefter då jag känner mig krasslig, och jag har VERKLIGEN inte tid med det nu, så preppa preppa preppa! 

Imorgon har jag sovmorgon och sedan ett religionsprov jag inte ens vet vad det handlar om(?), bra framförhållning Joppan. Därefter ska jag få fransarna förlängda av en brutta i klassen, hörde jag lyxigt elle?

Messy bobFörstår ni hur läckert detta är eller?? Detta är något jag garanterat ska göra inom en snar framtid, det inte bara lyfter fram ansiktet utan tänk vad fräscht att klippa av sig halva håret. Bort med ALLT det befintligt slitna, det måste ju bara vara drömmen! Och bekvämt för mig särskilt som har lockigt hår naturligt, kunna lättsamt forma till håret med fön så att det inte är allt för lockigt, utan mer vågigt. Klart. Slippa plattången som förstör mitt hår och gjort mina längder risiga och eländiga. Bara man vågar ta till saxen och ta en rejäl bit, det är där det sitter, för har man klippt så är det klippt. Men väljer nog många gånger hellre ett välvårdat och hälsosamt hår som är kortare, än ett långt risigt helvete. Så igen, hur värt är det inte? Antingen en slarvig bob eller en slarvig lite längre page. Så himla snyggt (på andra i varje fall) också!

Tack hjärtat


Giorgio Armani - Si


Nu har vi nyligen vaknat och vi sitter och dricker kaffe i väntan på att mackorna i ugnen ska bli klara. Blir väl en frulle på ballen som vanligt, och därefter är vi sugna på att gå iväg och köpa glass. Vädret tillåter det, bigtime. Får se vad som blir av med resten av dagen, men att njuta till fullo är en självklarhet. 

Godingen på bilden ovan var alltså min överraskning från goskillen min, luktar himmelskt! Jag blir bra bortskämd hela tiden jag, hihi 

Q/A - Acne

Fråga: Hej! Skulle inte du kunna skriva ett inlägg om hur du fick bort din acne, vilka produkter du använde dig av osv. Har själv problem med acne och har ingen aning om vad jag ska göra åt det, har läst om allt från b5 vitaminer, basiron, acnicyl till snigelserum osv, men vet inte vad som är bäst. Har liksom både torra partier i ansiktet men också mycket pormaskar och en del finnar. Skulle vara väldigt uppskattat om du kunde ge tips!

Svar: Absolut! Jag har haft acne i många år (nu har jag endast kvar ett fåtal ärr som jag inom en framtid ska göra något åt också) och det började redan i tredje klass på lågstadiet (fattar ni hur ung man är då??) och det var i pannan de första uppkom. Sedan blev det bättre just inom det området men letade sig istället ner till kindpartiet när jag gick i sjätte klass ungefär. Där har de suttit sedan dess och fram till... I slutet av denna höst? Så, min kamp har varit lååång. Därför har jag provat både det ena och det andra under dessa år, men alltid med samma besvikelse. Men här kan man inte tro att man endast kan reducera acnen genom att bara kladda på något på utsidan, utan mycket måste komma inifrån också. Tyvärr är det väldigt individuellt vad som fungerar, och vad uppkomsten beror på. Acne har nämligen så många olika uppkomstområden. För mig handlade det mesta nog om min psykiska stress och ohälsa som aldrig riktigt försvunnit, och då fick jag "stress-acne". Men nu har det blivit bra mycket tack vare att mitt liv i allmänhet blivit mer stabilt. Åt även under en tid medicin för min acne, Tetraysal hette dem. Huden blev fin medan jag åt dem, men när jag slutade min kur så kom allting tillbaka och det vet jag att många upplevt som tagit dem. Men något jag i alla fall kan tipsa om som inte gör det hela värre, det är att försöka balansera kost, sömn, levnadssätt och förstås hjälpa till med att preppa huden utifrån. 

För att huden ska kunna reparera sig på rätt sätt och vara hälsosam ska man till största delen vara hälsosam själv. Äta bra mat och vitaminer och dricka mycket vatten för att rensa kroppen på "skit". Rökning är alltså inte ett alternativ. Ibland kan det även visas på huden genom att få acneproblem till exempel, om man inte tål eller är överkänslig mot något speciellt, som gluten, laktos eller vad det nu kan vara. Sömnen är också viktig eftersom det är då huden återhämtar sig och repareras. Att röra på sig är också bra för att få igång blodcirkulationen vilket i sig också rensar och kickar igång cellförnyelsen.

När det kommer till produkter så är det också väldigt olika. Jag kan inte säga till en människa att denne ska ha dessa produkter, utan att tittat på huden (jag kan inte bedömma det helt och hållet då heller, eftersom jag inte är någon hudterapeut eller hudläkare) så det man ska göra för att få en sådan rättvis hjälp som möjligt är att gå till en hudspecialist och gå igenom vad du har för hudtyp och vilka produkter som passar just dig. 

Något som också kan vara nämnvärt är att många torkar ut sin hy i ansiktet i hopp om att acnen ska torka ihop och försvinna för att man kanske känner sig fet i ansiktet. Grejen är att oftast (ska inte säga alltid) är det just det som är problemet. Man torkar ut huden, och huden vill då smörja sig själv och söndrar ut fett, och då täpps porerna till och det uppkommer pormaskar och finnar. Så även om man tror sig ha fet hy så kan det i själva verket vara tvärtom. Men som sagt, kolla med en hudspecialist så du vet alldeles säkert. Det är det absolut bästa du kan göra, det är svårt att förstå sig på allt detta utan hjälp från en utbildad. 

Produkterna som hjälpte min hy att jämnas ut var serien exuviance. Det man ska tänka på att det kan ta mellan 2-8 veckor innan huden vant sig vid produkterna och därför får man vara tålmodig när man testar något nytt. I början kan vissa produkter även sätta igång huden så pass mycket att man kan få ett litet uttbrott med acne, men att det sedan lägger sig mer och mer för att till sist bli bättre eller till och med få bort allt det du hade i början. Sedan kan jag starkt rekommendera att gå till en salong och köpa dina produkter, resultatet du får därifrån är något du aldrig kommer få om du köper produkter på apotek eller skönhetsbutiker (kicks m fl). Nämner inte ens varukosthandeln, för det är som att tvätta sig med tvål och det borde alla veta vid det här laget att det är att mörda sin hy. Hehe. Visst, det kostar en slant att lägga ut för produkter hos hudterapeuter på salong eller spa, men det är för att de innehåller ingredienser som inte finns att få tag i om du letar bland produkterna i butiker. Vill man få resultat väldigt gärna så kostar det, finns ingen genväg där. Men jag lovar att det är så värt vartenda öre. Kosta vad det kosta vill ungefär.

Väldigt, väldigt långt inlägg och ändå känns det som jag har tusen mer saker att säga. Det är rena grekiskan att förstå sig på huden, och sin egen. Men mitt bästa tips jag kan ge dig är att gå till en hudspecialist, hudterapeut, hudläkare. Gå till en SHR-berättigad salong, där får du säkert en rätsida på just dina acneproblem. Hoppas du är nöjd med mitt (skithelveteslånga) svar och lycka till! Be patient! 


Decleor aromessenceNi har ju sagt att ni tycker om skönhetstips av allra de flesta slag, så då passar jag på att tipsa om denna! Det är alltså ett serum som jag tycker fungerar bra för mitt ansikte. Och för er som inte håller koll på vad ett serum är och vad den gör, så använder man det efter att man rengjort ansiktet och innan du smörjer in dig med dig dag-/nattcreme, och har till uppgift att förbereda huden för din creme så den lättare absorberas och tas upp, men allra mest för att verka mer djupgående. 

Detta serum är 100% naturligt och innehåller både vegetabiliska och eteriska oljor som även är öppna för ditt sinne. Denna absorberar överflödigt fett som huden producerar utan att göra det torr, utan istället får man en jämn och smidig hud. Jag brukar applicera denna genom att ta en droppe på vardera finger för att sedan "dutta" ut över hela ansiktet. Tar man produkten i händerna är det mycket som absorberas just av dom och det gäller likadant med cremer du använder, produkterna räcker inte alls lika länge då man måste ta mycket mer av den. Serumet tas upp av huden direkt och behöver inte smörjas in som ett lager då den är så djupgående och sprids "underifrån" så att säga. Resultatet blir alltså en mycket jämnare och friskare hud utan överskotts-sebum.

Fransförlängning


Dagens fransförlängning på Nathalie

Nu får ni ytterligare ett inlägg om förlängning, men det är sista tjatet nu, ok?? Ville bara uppvisa en mer rättvis bild idag, där man även får se före-bilden. Fick börja min morgon med att få färgade fransar, vilket jag inte gjort på hur länge som helst, så det var behövligt. Sedan hade jag två kunder idag, varav ena (hon på bilderna) går i min klass och passade därför på att göra hennes innan min utomstående kund skulle komma. Då gästades jag av fina Axelina! 

Så nu är jag mörbultad och trött, knäppt egentligen när man bara sitter, men koncentrationen ligger ju på en hög nivå samtidigt som man sitter i en knepig ställning under en längre tid, så på ett sätt är det förståeligt. Tänkte därför hoppa i ett avkopplande bad så jag får slappna av i min nu så stela kropp efter dagens monotoma arbete. Måste ladda inför imorgonbitti också då jag ska ha kund i helkroppsmassage, synd att det inte var jag själv som skulle få den bara, skulle sitta mer än fint just nu haha!

Kunder i fransförlängning!

Som vissa av er redan vet så håller vi på med fransförlängning i skolan och jag behöver alla kunder jag kan få! Det är under onsdagar och torsdagar, men kan hända att jag kan klämma in någon tid under en annan dag i veckan också. Så skriv gärna om ni är intresserade, antingen på min facebook (Josefine Jutman) eller kommentera här nedan.

Priserna ligger på 150:- för studerande, och 300:- för arbetande/icke-studerande, och det är alltså väldigt billigt!

Fix & don

They're back!! S var tvungen att skicka en bild på dom när han var i affären haha...

Nu har jag klickat hem två klänningar, varav ena är till mösspåtagningsbalen och den andra till själva dagen D. Till mitt bröllop alltså... HEHE KUL. Passade även på att boka in min första omgång spraytan som jag la in strax innan balen, nästa omgång blir innan studenten. Men väntar lite med den så att jag vet om jag var nöjd med den innan ifall jag vill byta salong. Emellan allt fixande och donande så blev jag sugen på snask så köpte mig lite colanappar och jordnötsringar, mmmm...år som lite illa nu. Intalade mig själv att jag hade ett jättestökigt rum så jag kunde förbränna bort lite av de jag just satt i mig, bra där Jossi, mulitasking på en av de lägre nivåerna.

Favvo

Godaste. Parfymen. Jag. Vet. Om. Tror jag, har ju som svårt att hålla mig fast vid enskilda saker, men för denna vecka är denna helt undebar. Är fruktansvärt trött på alla sötsliskiga parfymer och har mer eller mindre konverterat till mer fräscha och eleganta dofter. Denna är väl en blandning vill jag säga, lite söt på ett frukigt sätt men ändå fräsch och kvinnlig. Vill ha dig vid min hals nu, älskling.

Tikei Mineral Foundation

Jag har förut använt mig av denna och även testat massvis med andra mineralfoundations, men alltid återkommit till denna. Som ni säkert vet har jag strugglat med min (då) så halvgrova acne på alla möjliga sätt, billiga som snordyra. Och även om jag vetat om vad som är bäst för min hy i sminkväg så har jag fortfarande velat att det även ska täcka så bra som möjligt också. Det är sällan båda två delarna fungerar tillsammans då man vill eftersträva en sådan lätt bas som möjligt för att få huden att kunna andas utan att täppas igen när man har problem med acne. Tikei har däremot tagit fram en mineralfoundation som har dessa två delar, bra täckningsgrad men också väldigt lätt, och vårdande för alla hudtyper. Perfekt tycker jag och känner att mitt kladd med flytande foundation inte ger mig något, hur många omgångar jag än försöker testa. Denna är bara ännu mer perfekt nu för mig då jag endast har några få ärr kvar att täcka. 

Så för er som vill ha en lätt och jämn bas, som är vårdande för hyn och är möjlig att jobba upp till exakt den täckningsgrad du vill ha - så rekommenderar jag denna starkt! Och tro mig, min hy kräver en hel del och jag har testat många olika mineralfoundations utan att bli vidare imponerad (läs: Bare Minerals). Priset kan ju även vara nämnvärt, då man får mycket produkt för pengarna som räcker länge.

Strul

Mina square nails just nu

Denna dag har varit lite kaotisk, även fast den började så bra. Gick nämligen in på mitt konto och såg att gymmet hade dragit pengar även fast jag sagt upp medlemskapet eftersom jag snart ska flytta (och det är tre månaders uppsägningstid). Samtidigt såg jag också att Nordea dragit en jävla årsavgift på en relativt hög summa, även fast jag ska ha ett gratis bankkort då jag räknas som "student". I flera månader har de dessutom dragit en månadsavgift varje månad, men det har jag inte orkat brytt mig även fast jag vetat att det inte ska vara så. Så allt detta bara svämmade över mig när jag hade räknat med andra siffror på mitt konto, så kort efter det snörade jag på mig mina snabba och ställde dom båda till svars. Resultatet blev att jag ska få tillbaka alla pengar från de båda tillbaka på mitt konto, score! Fick dock jävlas ett tag då jag fick vänta jättelänge och dom på Nordea strulade även till det för sig själva så himla mycket. Unnade mig en bodylotion och ett vårigt nagellack innan jag gick hemåt igen.

Nu i efterhand är jag så himla snurrig så jag vet knappt vad jag själv heter, och så börjar jag bli sjuk känns det som, måste sitta med tussar i näsan och halsen ömmar. Hellskotta. Kommer dö pga en sjuklig överstress alltså, hjärnan kör ju på högvarv hela tiden.

Kroppsvård

Nu tänkte jag hoppa i plurret och fli av mä lite skit. Det kan typ vara det skönaste som finns att ta hand om och preppa varenda liten snutt på kroppen i ett bubbelbad, så man känner sig superfräsch efteråt. Imorgon blir det att fylla på fransarna på varandra igen också, man lever ju lyxlivet ibland på skolan alltså!

Onaturlig skönhet

Nu kommer ett väldigt otippat inlägg här från mig, men jag känner att detta är ett väldigt roligt och intressant ämne att ta upp. Mycket för att det är så delade meningar och åsikter om just detta. Nämligen skönhetsoperationer/korrigeringar och allting som hör den delen till.

Även fast jag har varit långt ifrån guds bästa barn till och från, så har det alltid funnits en moral-kärring i en del av mig. När jag tänker efter så har jag varit rätt flitig med att hytta fingret till saker jag tyckt verkat för magstarkt för en vanlig Svensson. Däribland plastik. Men dom senaste åren (kanske två, tre?) så har jag börjat tänka om, eftersom jag själv har börjat fundera på saker jag vill (läs 'vill' och inte 'ska') göra på mig själv, haha lite hyckleri ändå, men det tar jag på mig. Men mestadels för att jag har insett hur mycket människor lagt sig i andras liv, och när det gäller sådana här saker. Jag undrar hur något man själv väljer att göra med sin kropp, påverkar andra så mycket, att det sticker så fruktansvärt i andras ögon? Jag förstår absolut att man reagerar om någon gradvis förstör sitt eget utseende med hjälp av sådana medel, det är ju bara synd om personen i fråga som uppenbarligen blivit så blind. Men alla människor har något komplex, det är ren fakta, inget jag sitter och hittar på. Det behöver inte alltid vara utseendet, men kanske beteendet eller något annat. Men om det gäller en sak man inte trivs med som man vet att man kan förfina eller förinta, VARFÖR skulle man INTE göra det då? Är det hälsosamt psykiskt att 'ha kvar' något man verkligen inte trivs med, bara för att man inte ska få någon sorts stämpel att man är fake? Mår man inte bra psykiskt syns det också på utseendet nämligen. 

Men samtidigt tror jag att det där är en väldigt svår sak att kunna balansera. I vissa fall kan det vara så att man korrigerar den där grejen, och sedan är man nöjd, allt är frid och fröjd. I andra fall kan det bli en mani att ständigt leta efter saker man vill förändra med sig själv tills man blir helt blind man vad håller på med. Det kan också vara så att de skavanker man har, kan man lära sig att gilla just för att det definierar den man är. Dock tror jag personligen inte att ens personlighet sitter i utseendet, men det kan ju vara en bra början att försöka tycka om sina "småfel" innan man lägger sig under kniven. 

Men det jag försöker säga med detta är, att jag tycker det är fel att andra tror sig ha makten över någon annan genom deras åsiker. Absolut, Sverige är ett fritt land, dina åsikter är fria. Men är det verkligen en ursäkt för att kunna kritisera andra människors utseende eller levnadssätt när det är själva verket elaka påhopp? Och hur många gånger handlar det om att man ber andra människor om deras åsikter? Väldigt få, tror jag. "Förlåt för att jag säger det här, men du har fyllt dina läppar så mycket så det ser ut som du har en fitta i ansiktet och du ser ut som ett monster gumman, men jag säger bara det för att vara snäll". Så kan en kommentar låta om en annan persons utseende, där dom inte riktigt vågar stå för vilka smutskastare dom är, istället gömmer dom en ful pik dolt i deras åsikter som man ändå inte kan döma riktigt. Tycker du att denne förjävlig ut, ja, men håll det för dig själv och låtsas inte vara finkänslig, för det är du inte.

Sådana där saker har fått mig avskräckt förr från att ens ha en utstickade åsikt eller val i livet, för då kanske man får påhopp man inte kan hantera. Men jag har blivit äldre, och det där om att bry sig i vad andra tycker håller sakta men säkert på att växa bort helt och hållet. Jag vet ju innerst inne att detta är ett sjukt samhälle där man endast kan risa och inte rosa. 

Min lista kan göras lång med saker jag skulle vilja göra, men jag har ju också en hejd. Jag PERSONLIGEN tycker att det är bra om det finns något man vill framhäva med sig själv, skapa symmetri eller proportioner, istället för att ändra på allting så man knappt ser likheter med tidigare utseende därefter. Men det är bara jag. Sen brukar jag få en kommentar som jag tycker är så himla fulsöt av min pojkvän när jag envisas att prata om det jag vill förändra med mig själv, då brukar han säga: "varför förstöra ett vinnande koncept?".

Tycker inte att det finns rätt och fel i det här. Jag är less på att leva i ett samhälle där det finns så många pekpinnar och ideal, vore så skönt att kunna se ut som man vill (nu eftersom det var utseendet jag la upp på kartan) utan att det finns bittra jävlar som måste opponera sig mot det ständigt. Jag tycker ändå det är starkt gjort av dom som vågar gå mot strömmen! Dom 'förfiningar/korrigeringar' jag vill göra kan jag ta upp i ett annat framtida inlägg. 

Fransförlängning

Mina nygjorda fransar med längden 12mm + 10mm i innerkant

Idag är det torsdag vilket innebär fransförläning för vår del på skolan. Jag hade mamma som kund på morgonen och jag är så himla lycklig, för det gick så satans bra denna gång! Allt bara flöt på och jag blev klar på lite mindre än 2h, och det är bra för att vara endast min andra gång jag sätter ett helt set. Jag blev dessutom verkligen nöjd med resultatet, och det blev mamma självklart också. Eftersom jag blev klar så snabbt så hann jag med att fylla på fransarna på Ellis också. Därefter åt jag lunch och sedan fick jag bistå som kund till en i klassen som fått sin kund avbokad, och det säger jag ju inte nej till! Jag hade ju pajat mina andra fransar jag haft innan så jag "rev" loss varenda en. Så nu fick jag nya fina, duktig är hon! Tråkigt nog glömmer jag alltid bort att fota på mina egna arbeten, men nästa gång ska jag påminna mig själv att göra det. Det är ju roligt att sedan själv se hur man utvecklas för varje gång.

Godmorgon

 

Hej på er! Igår var det som sagt fransförlängning som stod på schemat för skoldagen. Det var huuur pilligt som helst, precis som jag hade förväntat mig, men efter en stund så fick man in processen så det gick lättare. Så nu har även jag härligt flirtiga fransar, men eftersom det var första gången vi gjorde ett helt set så är det inte top notch, men enligt vår lärare så var vi riktiga begåvningar för att vara vår första gång! Jag tycker ändå det ser helt ok ut, kanske till och med mer än ok, (har nämligen sett skräckexempel på google bland annat hehe) och dessutom blev vi lovade att få fylla på fransarna tills 100-dagars (nu på onsdag), så jag är inte orolig. Vi har dessutom mycket tid till att träna på kunder, så innan detta läsår är över så är vi experter på det här!

 

Nu ska jag äta frukost och sedan höra av mig till farfar och eventuellt hälsa på honom, det var så länge sedan nu nämligen. Får passa på att träffa vissa männsikor lite extra nu innan jag flyttar på heltid, för då kan det bli lite krångligare att hålla en fysisk kontakt

Upp