Josefine Jutman

Onaturlig skönhet

Nu kommer ett väldigt otippat inlägg här från mig, men jag känner att detta är ett väldigt roligt och intressant ämne att ta upp. Mycket för att det är så delade meningar och åsikter om just detta. Nämligen skönhetsoperationer/korrigeringar och allting som hör den delen till.

Även fast jag har varit långt ifrån guds bästa barn till och från, så har det alltid funnits en moral-kärring i en del av mig. När jag tänker efter så har jag varit rätt flitig med att hytta fingret till saker jag tyckt verkat för magstarkt för en vanlig Svensson. Däribland plastik. Men dom senaste åren (kanske två, tre?) så har jag börjat tänka om, eftersom jag själv har börjat fundera på saker jag vill (läs 'vill' och inte 'ska') göra på mig själv, haha lite hyckleri ändå, men det tar jag på mig. Men mestadels för att jag har insett hur mycket människor lagt sig i andras liv, och när det gäller sådana här saker. Jag undrar hur något man själv väljer att göra med sin kropp, påverkar andra så mycket, att det sticker så fruktansvärt i andras ögon? Jag förstår absolut att man reagerar om någon gradvis förstör sitt eget utseende med hjälp av sådana medel, det är ju bara synd om personen i fråga som uppenbarligen blivit så blind. Men alla människor har något komplex, det är ren fakta, inget jag sitter och hittar på. Det behöver inte alltid vara utseendet, men kanske beteendet eller något annat. Men om det gäller en sak man inte trivs med som man vet att man kan förfina eller förinta, VARFÖR skulle man INTE göra det då? Är det hälsosamt psykiskt att 'ha kvar' något man verkligen inte trivs med, bara för att man inte ska få någon sorts stämpel att man är fake? Mår man inte bra psykiskt syns det också på utseendet nämligen. 

Men samtidigt tror jag att det där är en väldigt svår sak att kunna balansera. I vissa fall kan det vara så att man korrigerar den där grejen, och sedan är man nöjd, allt är frid och fröjd. I andra fall kan det bli en mani att ständigt leta efter saker man vill förändra med sig själv tills man blir helt blind man vad håller på med. Det kan också vara så att de skavanker man har, kan man lära sig att gilla just för att det definierar den man är. Dock tror jag personligen inte att ens personlighet sitter i utseendet, men det kan ju vara en bra början att försöka tycka om sina "småfel" innan man lägger sig under kniven. 

Men det jag försöker säga med detta är, att jag tycker det är fel att andra tror sig ha makten över någon annan genom deras åsiker. Absolut, Sverige är ett fritt land, dina åsikter är fria. Men är det verkligen en ursäkt för att kunna kritisera andra människors utseende eller levnadssätt när det är själva verket elaka påhopp? Och hur många gånger handlar det om att man ber andra människor om deras åsikter? Väldigt få, tror jag. "Förlåt för att jag säger det här, men du har fyllt dina läppar så mycket så det ser ut som du har en fitta i ansiktet och du ser ut som ett monster gumman, men jag säger bara det för att vara snäll". Så kan en kommentar låta om en annan persons utseende, där dom inte riktigt vågar stå för vilka smutskastare dom är, istället gömmer dom en ful pik dolt i deras åsikter som man ändå inte kan döma riktigt. Tycker du att denne förjävlig ut, ja, men håll det för dig själv och låtsas inte vara finkänslig, för det är du inte.

Sådana där saker har fått mig avskräckt förr från att ens ha en utstickade åsikt eller val i livet, för då kanske man får påhopp man inte kan hantera. Men jag har blivit äldre, och det där om att bry sig i vad andra tycker håller sakta men säkert på att växa bort helt och hållet. Jag vet ju innerst inne att detta är ett sjukt samhälle där man endast kan risa och inte rosa. 

Min lista kan göras lång med saker jag skulle vilja göra, men jag har ju också en hejd. Jag PERSONLIGEN tycker att det är bra om det finns något man vill framhäva med sig själv, skapa symmetri eller proportioner, istället för att ändra på allting så man knappt ser likheter med tidigare utseende därefter. Men det är bara jag. Sen brukar jag få en kommentar som jag tycker är så himla fulsöt av min pojkvän när jag envisas att prata om det jag vill förändra med mig själv, då brukar han säga: "varför förstöra ett vinnande koncept?".

Tycker inte att det finns rätt och fel i det här. Jag är less på att leva i ett samhälle där det finns så många pekpinnar och ideal, vore så skönt att kunna se ut som man vill (nu eftersom det var utseendet jag la upp på kartan) utan att det finns bittra jävlar som måste opponera sig mot det ständigt. Jag tycker ändå det är starkt gjort av dom som vågar gå mot strömmen! Dom 'förfiningar/korrigeringar' jag vill göra kan jag ta upp i ett annat framtida inlägg. 

17 mars 2014 11:49 | Beauty |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas